• Çekmeköy MHP “Askıda Ekmek” Yardımlaşmasına Destek Verdi
    • Çekmeköy MHP “Askıda Ekmek” Yardımlaşmasına Destek Verdi
      Çekmeköy MHP İlçe Başkanlığı, Devlet Bahçeli’nin hatırlatarak başlattığı “Askıda Ekmek” yardımlaşmasının Çekmeköy’de yaygınlaşması için çalışma başlattı.
      18 Ağustos 2018 22:28
      Son Güncelleme:18 Ağustos 2018 22:28
      zafer yılmaz
      1465

      MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Komşusu Açken, Tok Yatan Bizden Değildir” Hadisi Şerifini hatırlatarak, 1500 yıllık Türk-İslam Kültürünün bir yansıması olan; "Askıda Ekmek" yardımlaşmasını başlatması üzerine, Çekmeköy MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur, MHP Milletvekili Adayı olan Cüneyt Ilgın  ve MHP İlçe Yönetim kurulu üyeleri , Çekmeköy Ekpa  fırınının da Askıda Ekmek Kampanyasını başlattı. MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur da Yüz adet ekmek parasını ödeyerek destek verdi. Yağmur bu kampanyanın Çekmeköy sathında yayılması için tüm çalışmaların başlatıldığını vurguladı.

      Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Twitter hesabından yaptığı şu açıklamalara da özellikle değindi.
      " - Ekmek; nimettir, berekettir, değerdir, aç karınların azığı, tok gönüllerin aşıdır. Ekmek aynı zamanda milli ve manevi hayatımızın mihveridir. Memnuniyetle müşahede ediyorum ki, başlattığım “Askıda Ekmek Projesi” geniş bir yankı bulmuş, vatandaşlarımızın desteğiyle buluşmuştur.
      - Askıda Ekmek Projesi’nin iki ana kaynağı vardır. Birincisi inanç ve iman ölçülerimiz, ikincisi Türk kültürünün asırlar ötesinden süzülüp gelen kurumsallaşmış sosyal övüncüdür. Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi, komşusu aç iken tok yatanın bizden sayılmaması asıldır, esastır.
      - Askıya koyulan ekmek Türk toplumculuk anlayışının kutlu bir tezahürüdür. Büyük Türk düşünürü Yusuf Has Hacib “Ekmek-Tuz Hakkı” kavramıyla vefakâr olmanın önemine, toplumun birlik ve beraberliğindeki gücün dayanışma ve yardımseverlik olduğuna işaret etmiştir.
      - Yusuf Has Hacib diyor ki: “Tuzu, ekmeği bol tut, başkalarına ikram et; bir kimsenin ayıbını görürsen açma, üstünü ört.” Yine bize şöyle sesleniyor: “Adının namlı ve şöhretli olmasını dilersen, başkalarına tuz-ekmek yedir; yaşamak dilersen, yine aynı şeyi yap.”
      - Asırlar içinde büyüyüp kökleşen Türk kültür ve sosyal hayatında, “Ekmek ve Tuz Hakkı” dostluk ve barışı izah ve ifade eden bir semboldür. Askıda Ekmek Projesi’nin temelleri köklü bir geçmişe sahip Türk adet ve ananelerinden feyzini almıştır.
      - Diyor ki Yusuf Has Hacib: “İnsanlara güler yüz göster ve onlara tatlı sözle tuz-ekmek yedir.” “Gözü tok, başkaları üzerinde tuz-ekmek hakkı olan, cömertlerin namlısı ne der dinle. Malını insanlara dağıt, yedir, içir; mal seni kullanacağına, sen onu kullan.”
                 Derin ve kavrayıcı anlamını hem dinimizde hem de Ekmek-Tuz Hakkı’nda bulan Askıda Ekmek Projesi; kadim Türk kültürünün şükran, minnet, muhabbet, samimiyet, fedakarlık, mertlik, dürüstlük, cömertlik, yardımlaşma ve hatırlama vasıflarını mahiyet ve mevcudiyetinde taşımaktadır.
      Bilinmelidir ki, Türk varsa umut vardır, huzur vardır, pırıl pırıl parlayan ufuk vardır."  

               İlçe Başkanı Cenap Yağmur , “Genel Başkanımızın Bu Twitleri Tüm Türk Milletine Hitap etmektedir. Türklük gurur ve şuurumuz İslam ahlak ve faziletini Tüm Çekmeköy Halkına anlatmak ta bizim görevimizdir” dedi.

      Askıda Ekmek Nedir ?

         Ekmek almaya gittiğinizde bir ekmek parası fazla ödeyip, bir ekmekte askıda diyorsunuz. Bu ekmek bir sepete veya askıya konuyor. İhtiyaç sahibi bir insan geldiğinde ücretsiz olarak bu ekmeklerden dilediği kadar alabiliyor.


       

      Yorum Yazın