
İl Başkanlığı tarafından yapılan teşkilat içi incelemede, mevcut yapılanmanın yeterli bulunmaması nedeniyle yönetimin değişmesine karar verildi. Bu süreçte yapılan temayül yoklamasının ardından, İlçe Başkanı Koçoğlu ve yönetim kurulu istifalarını sundu.
Erdem Koçoğlu, sürece ilişkin sosyal medya'dan yaptığı açıklamada parti genel merkezine ve il başkanlığına teşekkür ederek, görevi sorumluluk bilinciyle devrettiğini ifade etti. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Teşekkür,
Kıymetli dostlar; 01.01.2025'de fiili olarak, 15.01.2025 tarihinde resmi olarak üstlendiğim AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı görevimi, İl Başkanlığımızın isteği doğrultusunda bu akşam yapılan temayül yoklaması ve istifa dilekçemiz ile birlikte son bulmuştur.
Güvenleri için Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İl Başkanımız Sayın Abdullah Özdemir 'e şükranlarımı sunuyorum.
İlk günden itibaren bizimle sahada gece-gündüz koşturan İlçe Yönetim Kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Görevi aldığımız gibi, erdemli bir şekilde bizden sonraki arkadaşımıza devredeceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.
Bu görev değişimi, ideallerime yürüdüğüm yolda sadece bir "S" olacaktır.
Bulunduğumuz yerden güç alan değil; güç ve değer katan olmaya devam edeceğiz.
Görevden ayrılma süreci, Çekmeköy kamuoyunda farklı tepkilere yol açtı. Birçok vatandaş, alınan kararı "erken ve haksız" olarak değerlendirirken, sosyal medya üzerinden Erdem Koçoğlu’na destek mesajları paylaştı. Saha çalışmaları, iletişim dili ve kapsayıcı yaklaşımıyla kısa sürede geniş bir çevreye ulaşan Koçoğlu’nun ayrılığı, bazı partililer ve yerel aktörler tarafından da “kaybedilmiş bir fırsat” olarak yorumlandı.
Şimdi gözler, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından belirlenecek yeni ilçe başkanında. Yeni yönetimin teşkilatı nasıl yapılandıracağı ve hangi isimlerin öne çıkacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.


Yorum Yazın