ÇEKMEKÖY CREA CENTERS İLE ÇAĞ ATLAYACAK
Çekmeköy merkez mahallesinde kurulacak Crea Centers binası ormanlık sahada doğa ile iç içe olacak. Merkezde ofis ve ortak paylaşım alanlarının yanı sıra 3D yazıcıların bulunacağı üretim alanları, sektörel eğitimler ve atölyeler yer alacak.

Milenyumdan sonra gerçekleşen dijital devrim ile birlikte yaratıcı endüstriler insanların gündelik hayatının vazgeçilmezi haline geldi. Bu kapsamda dijital çağın genç girişimcilerine Çekmeköy Belediyesi kapılarını sonuna kadar açmış durumda. Geleceğin siber tasarımcılarına Çekmeköy’ liderlik edecek.
Çekmeköy merkez mahallesinde kurulacak Crea Centers binası ormanlık sahada doğa ile iç içe olacak. Merkezde ofis ve ortak paylaşım alanlarının yanı sıra 3D yazıcıların bulunacağı üretim alanları, sektörel eğitimler ve atölyeler yer alacak.
Avrupa Birliği’nden 1,4 milyon Euro fon alan Crea Centers projesi, Türkiye’nin takım liderliğinde 5 ülkede (Türkiye, Ukrayna, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan’) aynı anda hayata geçirilecek. İlk etapta 60 kişilik kapasiteyle iki yıl ücretsiz olarak hizmet verecek merkezi kullanacak girişimcileri, akademisyenler ve yaratıcı endüstri alanında tanınmış isimlerden oluşan seçici kurul belirleyecek. Crea Centers’da çalışacak girişimciler, uluslararası bir organizasyonun parçası olarak, diğer ülkelerdeki girişimcilerle bilgi paylaşımı ve çalışmalarını farklı ülkelerde duyurma imkânı bulacaklar.
DİGİTAL DÜNYA’NIN PARÇASI BİR ÇEKMEKÖY
Böylesine büyük ve uluslar arası projenin inşası ve takım kaptanlığını yapmaya hazırlanan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “BSB 757 referans numaralı CREA CENTERS isimli projemiz, “Avrupa Birliği Başkanlığı, Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürlüğü’nün ulusal otorite görevini yürüttüğü Avrupa Komşuluk Aracı (ENI) Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İş Birliği kapsamında destekleniyor. 2020 tarihinde uygulama süreci başlamış olan projenin bütçesi 1,5 milyon Euro’dur. Belediyemize ayrılan hibe tutarı 600 bin Euro olacak ve 24 ay sürecek.
AB’YE 7 MİLYON İSTİHDAM
Hedeflerinin 100 yıl sonrası bir Çekmeköy’ünü tasarladıklarını belirten Başkan Poyraz, “Projenin hedefi, yaratıcı endüstriler alanında faaliyet gösteren; sanatçı, tasarımcı, mimar, mühendis, akademisyen ve diğer disiplinlerden kişilerin ücretsiz olarak faydalandığı, fikirlerini somut tasarımlara dönüştürebilecekleri bir merkez kurmaktır. Kültürel ve yaratıcı endüstriler sektörü, Avrupa’daki ekonomik durgunluk sırasında bile büyümesine devam edebilen, dünyada en fazla istihdam olanağı sunan 3. Sektördür. Yalnızca Avrupa Birliği’nde 7 milyon kişiye istihdam yaratmaktadır. “ dedi.






SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!