ÜSKÜDAR'DA İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU
İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri çerçevesinde, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “ İstiklâl Marşımızı Güzel Okuma” yarışmasının finali Üsküdar Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.

Okuma” yarışmasının finali Üsküdar Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.
Üsküdar’daki ortaokullar arası düzenlenen yarışmanın final törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı. İstiklal Marşı’nın bütün kıtalarının en güzel şekilde ve ezbere okunduğu yarışmayı, Şehit Kader Sivri Ortaokulu'ndan Yağmur Uçar birinciliği kazanırken Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu'ndan Ramazan Türk ikinci ve Mehmetçik Ortaokulu'ndan M.Arda Altaş üçüncülüğü elde etti. Başarılı yarışmacılar Başkan Hilmi Türkmen in elinden hediyelerini alarak hatıra fotoğrafı çekildikler.
İSTİKLAL MARŞI KALPLERİMİZE NAKŞ EDİLMİŞTİR.
Ödül töreninde bir konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen, “Mehmet Akif Ersoy’un kahraman ordumuza ithaf ettiği ve milletimize, bizlere hediye ettiği İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılını kutluyoruz. Bu yıl aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” ilan edildi. 2021’i bu duygularla bu güzel vesileyle geçirmek nasip olsun inşallah. İstiklal Marşı elbette yazıldığı dönemin etkilerini taşır ama sadece oraya hapsetmek mümkün değil. Bu marş, milletimizin tarihteki yolculuğunu da özetleyen epik bir metindir. Aruz vezninin en güzel örneklerinden biridir. 20. Yüzyıl Türk şiirinin en önemli eserlerinden biridir. Edebiyat tarihimiz için de milli kimliğimiz için de önemi tartışılmaz bir eserdir İstiklal Marşı. Böyle güzel bir şiiri, güzel okumak da elbette hem milli hislerimizi canlı tutuyor hem de ruhumuza ferahlık veriyor. Bu güzelliği teşvik etmek için, İstiklal Marşı kalplerimizde bir kere daha yankılansın diye düzenlediğimiz bu yarışmaya katılan sevgili yarışmacıları şimdiden tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.






SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!