• BAŞKAN ALİ KILIÇ AZERİ BAKAN ANAR KERİMOV 'U AĞIRLADI
    • BAŞKAN ALİ KILIÇ AZERİ BAKAN ANAR KERİMOV 'U AĞIRLADI
      Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov’u Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Kültür Merkezi’nde ağırladı.
      26 Mart 2021 12:49
      Son Güncelleme:26 Mart 2021 12:49
      zafer yılmaz
      1517

      Başkan Ali Kılıç’ın bizzat misafir ettiği heyette Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Anar Kerimov’un yanı sıra Azerbaycan Cumhuriyetinin Kültür Bakanlığı Genel Sekreteri Vasif Eyvazzade, Azerbaycan Milli Kütüphanesi Başkanı Kerim Tahirov, Azerbaycan Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, TÜRKSOY Genel Sekreteri de hazır bulundu.

      Konuk Bakan Kerimov, Maltepe Belediye Meclisini de ziyaret ederek Başkan Ali Kılıç ile karşılıklı hediyelerini takdim etti. Meclis başkanı ve üyelerine seslendi.

      CAN AZERBAYCAN’DAN SELAM GETİRDİM

      Kerimov, Azerbaycan’daki savaş boyunca Maltepe’nin kendilerine verdiği destek için teşekkür etti. Can Azerbaycan’dan selam getirdiğini belirten Bakan Kerimov, “Yeni görevimde ilk resmi seferimi kardeş Türkiye’ye yaptığım için çok onurluyum. Türkiye tarih boyunca Azerbaycan’ın yanında olmuş, Kafkas İslam Ordusu Bakü’ye gelmiş, işgalden kurtarmıştır. Ve 30 yıl 100 yıl sonra yine Türkiye’nin desteğiyle, işgaldeki Karabağ’ımızı işgalden kurtardık. 44 gün Türk kardeşlerimiz hep yanımızda oldular, desteğinizi hep hissettik. Sağ olun, var olun.” dedi

      MALTEPE AZERBAYCAN’IN KARDEŞ İLÇESİDİR

      Maltepe Belediye Başkanı Kılıç ise, Kültür Bakanı Anar Kerimov’u Maltepe’de ağırlamaktan onur ve gurur duyduklarını belirterek, “Azerbaycan’ın 100. kuruluş yıl dönümünde ve Sayın Haydar Aliyev’in 95. doğum gününde Maltepe’de bir parkımıza adını verdik. Sayın Bakan, dün de Ankara’da Azeri sanatçılarla bir araya geldi. Gurbette değiller, ama aynı zamanda Azerbaycan’ın her sanatçısı kendi ulusunun, milletinin fahri elçisidir. Bu fahri elçileri bugün Anadolu insanının çağdaş, güler yüzü Türkan Saylan’ın adını taşıyan Kültür Merkezimizde bir araya getirmenizden ayrıca memnuniyet duydum. Hoş geldiniz, sefa getirdiniz. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. İki devlet, tek milletiz. Maltepe’yi aynı zamanda bir ilçeniz olarak görebilirsiniz” şeklinde konuştu.

      Mikayıl Abdullayev anma sergisi

      Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Anar Kerimov ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da aralarında bulunduğu heyet daha sonra, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Azerbaycanlı ünlü ressam Mikayıl Abdullayev’in doğumunun 100. yılına ithafen düzenlenen serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen heyet daha sonra Maskkara Tiyatrosu’nun kadın erkek ilişkilerini konu alan “Suçlu Kimdir?” adlı oyununu izledi.

      Yorum Yazın