• MALTEPE'DE TİYATRO GÜNLERİ, SAVAŞ KARŞITI OYUNLA BAŞLAYACAK
    • MALTEPE'DE TİYATRO GÜNLERİ, SAVAŞ KARŞITI OYUNLA BAŞLAYACAK
      Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla “Tiyatro Günleri” etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
      18 Mart 2022 18:18
      Son Güncelleme:18 Mart 2022 18:18
      zafer yılmaz
      488

      Tiyatro Günleri, “Şerefine İnsanoğlu” isimli savaş karşıtı oyunun gösterimiyle başlayacak.

                  Kültür ve sanatın yeni adresi sloganıyla özellikle pandemi döneminde çalışmalarını yoğunlaştıran Maltepe Belediyesi çok renkli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak.

                  21-27 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Tiyatro Günleri’nde sahne dünyasının sevilen isimleri, sezonun birbirinden iddialı yapımları, öyküleri Maltepeli sanatseverlerle buluşacak. Oyunların gösterimleri ücretsiz gerçekleşecek.

      SAVAŞ KARŞITI OYUNLA BAŞLAYACAK

                  Tiyatro Günleri, 21 Mart tarihinde Maltepe Belediye Tiyatrosu ve 23 ülkenin temsil edildiği Avrasya Tiyatrolar Birliği’nin (Eurasia Theatre Association) ortak projesi  “Şerefine İnsanoğlu” isimli oyunun gösterimiyle perdelerini açacak.  

               Prof. Dr. Toygun Orbay’ın kaleme aldığı oyunda, insanoğlunun savaşa neden ve hangi sebeplerden dolayı karşı çıkması gerektiğinin öyküsü anlatılacak.

                Ünlü Bulgar yazar Stefan Tsanev’in yazdığı, Deniz Özmen’in yöneteceği “Büyük İskender’in Atı” isimli oyunda akıllılık ve delilik, bu dünya ve öteki dünya arasında kalan insanoğlunun hazin ve komik öyküsü sahneye taşınacak.

      BERNA LAÇİN MALTEPE'DE

                  Ünlü oyuncu Berna Laçin, gerçek bir hayat öyküsünden yola çıkılarak yazılan “Hayal Satıcısı” isimli tek kişilik oyunuyla sahne alacak. Yazar ve akademisyen Zehra İpşiroğlu’nun kaleme aldığı oyun geçtiğimiz ocak ayında gösterime başladı.

                  Laçin, evde aile içi şiddetle ezilen Kadife, kendi işlettiği fal kahvesinde Falcı Serpil olarak ikili yaşantı süren ve kim olduğunun sınırları karışan Kadife ve Serpil’in hikâyesini mizahi bir dille, kara mizah şeklinde sahneye taşıyacak.

      BÜYÜK USTA AZİZ NESİN'DEN UNUTULMAZ OYUN

                  Sarıyer Belediye Tiyatrosu, usta mizah yazarı Aziz Nesin’in yazdığı, Gökhan Bulut’un oyunlaştırıp yönettiği   “Nesin’den Azizlikler” isimli oyunu, oyuncu Emre Karayel'in  “Erkek Aklı Oksimoron” isimli tek kişilik oyunu da  izleyicilerin karşısına çıkacak.

                 Ünlü oyuncu Oya Başar ve Ebru Kural “Plastik Aşklar” isimli oyunla sahne alacak. Oyunda farklı geçmişlerden, serüvenlerden gelen iki kadının mayıs ayında Hıdırellez gününde kendi baharlarını nasıl karşılayacaklarının öyküsü sunulacak.

      KAPANIŞ İKİNCİ BAHAR'LA OLACAK

                 Tiyatro Günleri,usta oyuncular Cihat Tamer ve Suzan Aksoy’un başrollerini paylaştığı  “İkinci Bahar” isimli oyunun gösterimiyle sona erecek. Yazar Alfanso Passo’nun yazdığı Serkan Budak’ın yöneteceği“Aşkın ve mutluluğun yaşı yoktur” temasıyla yola çıkılan oyunda yanızlığın, hastalıkların, mutsuzluğun gölgesinde bir hayat yaşayan Nihal Hanım ve Orhan Bey’in ikinci baharlarını yaşama öykülerine yer verilecek.

      ETKİNLİK TAKVİMİ

      21 MartPazartesi- Şerefine İnsanoğlu

      22 MartSalı- Büyük İskender’in Atı

      23 MartÇarşamba- Hayal Satıcısı

      24 MartPerşembe- Nesin’den Azizlikler

      25 MartCuma- Erkek Aklı

      26 MartCumartesi- Plastik Aşklar

      27 MartPazar- İkinci Bahar

      Yorum Yazın