• ÜMRANİYE CHP 'DEN 8 MART KUTLAMASI
    • ÜMRANİYE CHP 'DEN 8 MART KUTLAMASI
      Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye (CHP) İlçe Başkanlığı, Kadın Kollarının düzenlediği bir etkinlikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
      10 Mart 2021 12:55
      Son Güncelleme:10 Mart 2021 12:55
      zafer yılmaz
      416

      Ümraniye İlçe Başkanlık binası önünde gerçekleşen etkinlikte, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Selin Gümrükcü ile birlikte çok sayıda vatandaşın katıldı.CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Selin Gümrükcü bir basın açıklaması okuyarak günün önemini ve tarihsel serüvenini anlattı.

      8 MART KADININ VAROLMAK MESELESİDİR

      Gümrükcü, konuşmasında “ Emeğin hakkını ve eşit günlerin mücadelesini veren tüm kız kardeşlerim, Hepimizin Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun! Bugün bizler, yerkürenin bütün kadınları, dayanışma içinde haklarımızı haykıracağız. Bu bir Emek ve var olmak meselesidir. Bizim için 8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur. Bundan 164 yıl önce, A.B.D de çalışan 40 bin dokuma işçisi kadın, kendilerine dayatılan ayrımcılığı reddetti. Binlerce işçi kadın, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için grev yaptı. Fabrika kapıları üzerlerine kilitlendi. O sırada çıkan yangında, çıkan yığılmada kadınlardan 129’u yanarak hayatını kaybetti. İşte bu olayın uyandırdığı yankı ile 8 Mart tarihi Emekçi kadınlar günü olarak tüm dünya da kutlanarak günümüze kadar ulaştı.” dedi. Gümrükçü sözlerine “Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir! Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir.”diyerek sözlerini noktaladı.

      Pandemi nedeniyle sosyal mesafeye uyularak gerçekleştirilen etkinlik de CHP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Ercan Özer ise CHP olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini belirterek, “2020 yılında 300 kadın cinayete kurban gitti. Bu yılın başından itibaren de 58 kadının erkekler tarafından öldürüldü. Bu durumun ciddi şekilde irdelenmesi gerekiyor.”şeklinde konuştu      

      Konuşmaların ardından Başkan Gümrükçü ve CHP Ümraniye Kadın kolları üyeleri kadınlar vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı.

       

      Yorum Yazın