
Yeniden Refah Partisi'nin Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Yücel Evsen, sosyal medya hesapları üzerinden bir video paylaşarak, Çekmeköy Devlet Hastanesi'nin açık otoparkının ihale yöntemiyle satıldığını iddia etti. Evsen, yapılan bu satışın ardında ciddi endişeler olduğunu ve halkın bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Videonun başında konuşan Evsen, "İçinde bulunduğumuz nokta Çekmeköy Devlet Hastanemizin açık otoparkı. Çekmeköy Belediyesi 21 Mart 2023 günü ihale ile bu yeri sattı. Satılırken de belediye meclisinde ana muhalefet de dahil hiçbir üye tepki vermedi. Oysa deprem gibi zamanlarda bu hastanemiz yetersiz kaldığında bu gibi yerler lazım olacak." şeklinde açıklamalarda bulundu.
Evsen, devamında sözlerine şunları ekledi: "Bu arazi milli emlaktan belediyeye geçiyor ve belediye hızlı bir şekilde burayı imara açıp aynı zamanda ticari alana dönüştürüyor. Satıldığı rakam ucuz pahalı peşinde değiliz, satışı yapılan her bir metrekarenin hesabını soracağımızı ve 1 Nisan itibarı ile de takipçisi olacağımızı bütün halkımızın bilmesini isteriz. Ana muhalefet ve diğer tüm siyasi partiler neden bu işe sessiz kalıyorsunuz? Burada 143 dükkan olacak arkası kapalı açık otopark olacak. Mesele bu arsayı belediye giderayak neden sattı? Bu yerin değeri gerçekten 54 milyon lira mı?"

Yorum Yazın